Feestelijke vieren Amsterdammer van het jaar 2022

Ook de winnaar van Amsterdammertje van het Jaar presenteert zich deze middag op het podium. Voorzitter van de Stichting Amsterdammer van het Jaar, Marcel La Rose, reikt deze middag de oeuvreprijs Eberthartje uit. Tot slot zingen de Wazzup Singers samen met Kristina Kovalyova, Bahghi, Orville Breeveld onder begeleiding van Azubike Onwuka op de basgitaar het slotnummer ‘Amsterdam, ‘This Passion Never Ends’ dat samenzang met het publiek uitnodigt. Het zijn ingrediënten die voor een mooi Amsterdams feest zorgen. Een kaartje is 10 en te krijgen via DeLaMar. Het programma is van 16.00 tot 17.30 uur.

Orville Breeveld

Het publiek kan onder andere genieten van een optreden van Ruskey (21) en zijn band. Ruskey is een opkomend Amsterdams multitalent, Hij begon op zijn vierde met piano en brengt nu ook zijn eigen muziek uit. Hij heeft al een aantal singles uitgebracht en vorig jaar september bracht hij zijn langverwachte debuut EP ‘Baby Boy’ uit. Een gevoelig project over de liefde, gehuld in een R&B jasje, waarvan hij de productie volledig op zich nam. In april dit jaar stond hij met zijn eerste headline show in de bovenzaal van Paradiso, die hij binnen zes dagen wist uit te verkopen.

Ruskey

Bahghi is een Amsterdamse zangeres, muzikant, songwriter en producer uit een Eritrese familie. Al vanaf haar vierde speelt ze klassiek viool en is haar liefde voor muziek nooit gestopt. In 2018 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting jazz zang. Bahghi schrijft haar nummers om zichzelf en anderen te inspireren. Als bi-cultureel persoon is ze nooit helemaal thuis op één plek, wat heeft geleid tot een voortdurende zoektocht naar een eigen identiteit. Deze zoektocht van talloze reizen, creaties en verbindingen leidden tot onder meer de nummers op haar debuutalbum ‘All One’, dat in november 2022 uitkwam.

Bahghi

Kristina Kovalyova zingt het Amsterdamse slotlied met de Wazzup Singers, Orviille Breeveld, Baghgi en. Kristina is geboren in Lugansk in Oekraïne. Zij begon op jonge leeftijd met zingen en piano spelen. Opgegroeid in een familie van muziekliefhebbers en omringd door vinyl van verschillende muziekgenres, was het geen verrassing dat ze de muziek in ging. De stem van componiste en zangeres Kristina Kovalyova is soulvol, expressief en poëtisch tegelijk.

Kristina Kovalyova

De Wazzup Singers zijn een dynamisch, creatief zangerscollectief met een voorliefde voor Black American Gospel. Ze opereren als zanggroep zelfstandig onder de paraplu van Dutch Gospel Arts Institute.

Wazzup Singers

Een kaartje voor dit feestelijke Amsterdamse programma op zaterdag 17 juni in Theater DeLaMar kost 10 euro en is te krijgen via DeLaMar. Het programma is van 16.00 tot 17.30 uur.