Jason Bughwandass is Amsterdammer van het Jaar 2021

Jason Bughwandass, is zondag 15 mei Amsterdammer van het Jaar 2021 geworden. Dat heeft burgemeester Femke Halsema tijdens een live uitzending bij AT5 in de ambtswoning bekend gemaakt. Het was een emotioneel moment voor zowel Jason als voor de burgemeester, die Jason moedig vindt.

Jason was genomineerd voor deze Amsterdamse titel vanwege zijn werk bij Stichting ExpEx (Experienced Experts) dat tot doel heeft om het huidige beleid voor jeugdzorg te hervormen. De burgemeester noemde hem een rolmodel voor jongeren in Amsterdam en daarbuiten.

Dit jaar heeft Amsterdam tien Amsterdammertjes van het Jaar 2021. Sytze Fortuin, Kymmora Vrede, Adiza Adamu, Chaimae Bechrouri, Mila van Bree, Tieske Brouwer, Lara Brand, Mara Bron, Bilal Elotmani Christeley Martis, Yoel van der Veen, Shajan Dosky, Aliya Faouzi, Saira Shafique, hebben zich allemaal ingezet voor hun stad en de inwoners. Halsema is trots op ze.

Voor de verkiezing Amsterdammer van het Jaar 2021 hebben Amsterdammers massaal gestemd op hun favoriet. De acht genomineerden voor Amsterdammers van het Jaar hebben afgelopen weken campagne gevoerd voor hun ‘eigen’ goede doel. Allen hebben de nominatie voor deze inmiddels niet meer weg te denken verkiezing als eervol ervaren en een waardering voor wat ze doen. 

Een deskundige jury heeft zich over de genomineerden voor het Amsterdammertje van het Jaar gebogen. Het was een lastige keuze, immers alle kandidaten hebben zich vrijwillig en onbaatzuchtig ingezet voor de medemens, de buurt en de stad.

Jason Bhugwandass, Amsterdammer van het jaar 2021 en Kurano Bigiman, Amsterdammer van het jaar 2020

Foto: Jurre Rompa