Instructies

Instructies

1. Onderaan elk artikel vind je de rode stemknop. Breng een stem uit op jouw lievelingskandidaat door op de stemknop van de betreffende kandidaat te klikken. Deze wordt blauw als je hem hebt geselecteerd.

2. Kies vervolgens ook een kandidaat die volgens jou een tweede plaats verdient. Je stemt dus altijd op een nummer één en twee.

3. Vul jouw e-mail adres in op het scherm dat verschijnt. En klik op de STEM NU knop.

4. Je ontvangt daarop een e-mail met een bevestigingslink. Wanneer je op de link hebt geklikt zijn jouw twee stemmen definitief. TIP: Check ook de spam box als je de e-mail niet kan vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak mag ik stemmen?

Je mag per persoon maar één keer stemmen. Om die regel te bewaken wordt er ook rekening gehouden met jouw ip-adres en natuurlijk jouw e-mail adres. Zo hopen wij de verkiezing zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Wat gebeurt er met mijn e-mail adres?

Het door jou opgegeven e-mail adres wordt alleen gebruikt voor het bevestigen van jouw stem op de Amsterdammer van het jaar 2021.

Het lukt mij niet om te stemmen, wat moet ik doen?

Natuurlijk proberen wij rekening te houden met iedereen. Het kan echter voorkomen dat jouw mobiel of smartphone de site niet goed laat zien. Dat is natuurlijk vervelend maar dat betekent niet dat je niet kan stemmen. Probeer het bijvoorbeeld eens op een computer of een smartphone van iemand anders.

Uiteraard houden wij het goed bij wat er gebeurt en proberen wij de site aan te passen waar nodig.

Waarom krijg ik een foutmelding te zien?

Als je de foutmelding te zien krijgt betekent dat er al een keer is gestemd. Dus, of jouw e-mail adres is al eens gebruikt om te stemmen, of er is al eens gestemd vanaf jouw ip-adres.

Ik heb de mail niet ontvangen, hoe kan dat?

Dat is vervelend om te horen. Er is een aantal stappen om te achterhalen waar de mail is.

  1. Heb je in jouw spam box / folder van jouw mailprogramma gezocht? Afhankelijk van hoe strikt het mailprogramma is willen mails daar wel eens in belanden.
  2. Het kan zijn dat je binnen een werkomgeving en/of werkmail dit soort mailtjes helemaal niet mag/kan ontvangen. Neem in dat geval contact op met jouw systeembeheerder.
  3. Als je al eens hebt gestemd ontvang je geen twee mail maar zie je de foutmeldingspagina. Wellicht heb je die over het hoofd gezien? En ‘foei’ je mag maar 1 keer stemmen.
  4. En natuurlijk last but not least: klopt het e-mail adres dat je hebt opgegeven?